Welkom

HOE KOMT DE STOKLAND AAN HAAR NAAM?

Van harte welkom op de website van De Stokland! De Stokland is landelijk gelegen aan de rand van de wijk "Het Eigen" in Breugel, de (toenmalige) Stoklandschool opende haar deuren op 29 januari 1971. Onze school is een dorpsschool met een open en vriendelijk klimaat met een enthousiast en deskundig team dat, samen met onze leerlingen het beste onszelf wil halen. Wij bieden onderwijs op maat aan kinderen van 4 tot 12 jaar in een veilige leeromgeving.
De naam ontleent de school aan een vroeger gehucht in Breugel, "Stokland" genaamd, voorkomend op een kaart van Son en Breugel uit 1865. Dit gebied Stokland kende nl. veel houthakpercelen.

Schoolgebouw en schoolgrootte

In het schooljaar 2014/2015 is het huidige, moderne gebouw in gebruik genomen. Een prachtig, stoer gebouw met een transparante uitstraling. Onze ongeveer 300 leerlingen hebben de beschikking over 13 leslokalen en een aantal multifunctionele ruimtes. We zijn een brede school, met kinderdagverblijf Piggelmee en de BSO van Korein als partners onder één dak. Daarnaast bieden we ontmoetingsruimte voor jonge ouders met baby's en peuters, een initiatief van de Duwkar.
Het aantal leerlingen op onze school ligt de laatste jaren tussen de 260 en 300. De kinderen hebben de beschikking over een ruime speelplaats met diverse, aan de leeftijd aangepaste speeltoestellen. De kleuters spelen op een aparte afgescheiden speelplaats.